I was a dreamer, and you were my dream

Året var 1997 och jag var på Lollipopfestivalen. Förutom att det var första gången jag var på festival (borträknat katastrofala tonårsfyllor på Trästockfestivalen 15 mil hemifrån) var det också första gången jag såg Weeping Willows. För mig var det då, i min värld, det närmsta jag någonsin skulle komma Morrissey. Men jag tar det från början.

Jag var på Lollipop-festivalen. Jag ville vara på Hultsfred – dit fick jag dock, i överenskommelse med mina föräldrar, inte åka förrän året jag fyllde arton. Det vill säga året efter. 1998. Hur de överhuvudtaget fick för sig att Lollipop (in the outskirts of Sthlm) skulle vara mer ok är och förblir ett mysterium. Hursom. Jag var där i alla fall. Med mina vänner. Jag minns det som tämligen katastrofalt. D knaprade koffeintabletter som om det inte skulle finnas någon morgondag. S var irriterad på A, S var också aningens rädd för åska – vilket inträffade om jag inte missminner mig. Själv var jag glutenintolerant och vi kokade glutenfri pasta i trangiakök som vi blandade med baconost på tub (av någon outgrundlig anledning) och det var salt utav bara faen. Vi bodde i tält, som vi låste med hänglås. Något som visade sig vara exceptionellt smart eftersom alla andra fick inbrott av ”innerstads kids” som länsade Tullinge på goodies. Vi, ett gäng clueless Norrlänningar lallde mest runt. Alla andra vara fräscha och indie – som tagna ur ett Mats Jonsson seriealbum. Men, vad visste vi ,om Stockholms indiescen, om Linda Skugge och Andres Lokko. Inte mycket ska sägas. Lite förstås, vi läste ju glansiga magasin, men vi var 16 år (snart 17) , vi kände inte till någon till utseende. Vi var från Luleå.

D blev utkastade två gånger från Primal Screams konsert. S somnande när BQ spelade. Jag var lycklig. Hade aldrig sett BQ söder om Sundsvall och tyckte det var mäktigt att andra, söderöver, kunde tycka om samma musik som jag. Har hört att det tydligen ska vara deras sämsta gig ever. För mig,  guld värt. Vi såg Bowie med stora ballonger på scen och vi skämdes när Jamirougui spelade. För de var ju inge vidare – och vi var inte som de som stod längst fram. Vi hade ju koll! Jag insåg flera år senare att jag tydligen missade Billy Bragg  (men hur mycket kan man kräva av en tonåring)

Jag minns också att jag vandrade en bit in i skogen. Eller , jag minns det så men det kanske inte är sanningen. Där, framför mig, uppenbarade sig det mest fantastiska någonsin. Weeping Willows. Jag hade aldrig hör något liknande. Och jag hade aldrig sett någon liknande. Redan där och då blev det för alltid jag och Magnus. Jag minns inte vad de spelade. Jag minns att det var en del covers. Jag tror att röda skjortor var involverade – men jag kan ha fel. Men jag minns att jag grät. Det tog, rätt i hjärtat. Året efter såg jag dem igen, på Hultsfred. Då nästan arton år. De spelade the Smiths och jag dog – igen. Tänkte att så här nära Moz kommer jag aldrig. Det gjorde jag visserligen  – och det är en helt annan, tårdrypande historia. Men alltsedan Lollipo 1997 har det varit Magnus. Mannen med Sveriges bästa röst. Det blir väldigt sällan nuförtiden. Ungefär som med Moz. Men ibland kryper albumen fram. Ikväll på cykel. Den 19 november spelar WW på en scen nära mig. Och jag kommer att stå längst fram – och sukta efter Magnus.

Som parentes till den här historien hör också den om när jag blev intervjuad i P3 efter ett live-gig med bandet. Frågan var: Vem vill du helst sjunga en duett med? Jag svarade, Tracyanne Campbell (?) men det är ju inte sant. Jag vill ju sjunga en finsk tango med Mange C. Det är min dröm!

Så, Magnus Carlson – om du googlar dig själv. Jag finns här, redo för vilken finsk tango du vill. Jag kan skriva en också. Eller om vi gör det tillsammans. Du bestämmer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: